Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Κάτι να σας ζεστάνει

 Ξέρω, μιλάω συνέχεια για σεξ, σχέσεις και ραντεβού. Και καλά αυτές που είναι σε σχέση και έχουν προβλήματα ή αυτές που είναι μόνες. Είστε κι εσείς οι άλλες που τον έχετε (τον άντρα) σπίτι και είστε αρκετά fabulous, για να ασχοληθείτε με προβλήματα και μανούρες. Γι' αυτό πάρτε μια γαλλική συνταγή για κρεμμυδόσουπα γκρατινέ γιατί ο έρωτας περνάει από το στομάχι και πρέπει να το παίξετε και λίγο σοφιστικέ με γαλλική κουζίνα. Όσοι είστε μόνοι, βέβαια, ακόμα καλύτερα, μαγειρέψτε για σας.
 Η γαλλική κουζίνα, δε θα πω ψέματα, είναι δύσκολη. Πολύ. Και βαριά. Βούτυρο, κρέατα, κρέμα γάλακτος και τυριά. Συνταγές για να σου ανέβει η χοληστερίνη, αλλά και να νιώσεις άχρηστη μαγείρισσα. Βρήκα όμως, αυτή την πεντανόστιμη σουπίτσα που είναι εύκολη και γρήγορη και πάνω απ' όλα νόστιμη!

Υλικά:
3 κ.σ. βούτυρο (κατά προτίμηση ζωικό)
4 μέτρια κρεμμύδια
1 φλ. κόκκινο κρασί
1 λτρ. ζωμό βοδινού
αλάτι, πιπέρι
φρυγανισμένη μπαγκέτα
παρμεζάνα

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε καλά τα κρεμμυδάκια και τα κόβετε σε ροδέλες. 
Βάζετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα να κάψει και σωτάρετε τα κρεμμύδια, ώσπου να φύγουν τα υγρά τους και να ασπρίσουν. 
Πριν καραμελώσουν τα κρεμμύδια, σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το ζωμό (σε 1 λτρ βραστό νερό, βάζετε 2 κύβους ζωμού), αλάτι και πιπέρι. 
Το αφήνετε να βράσει για 15' και αφαιρείτε τα περισσότερα κρεμμύδια από τη σούπα. Αφήνετε άλλα 15' να σιγοβράζει και μοιράζετε τη σούπα σε πυρίμαχα μπολ (πήλινα γιουβετσάκια).

Έχετε προθερμάνει το φούρνο στους 200. Βάζετε πάνω στη σούπα από 2 φετούλες μπαγκέτας φρυγανισμένης (για να μην παπαριάσει) και αρκετή παρμεζάνα και βάζετε τα μπολ στο γκριλ για 5' για να λιώσει το τυράκι και να πάρει χρώμα (το περίφημο γκρατινάρισμα). Σερβίρετε και απολαβάνετε! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου